سبک زندگی و آشپزی در مرسان

یاد بگیرین که کیفیت زندگیتون رو ارتقا بدین

سبک زندگی و آشپزی در مرسان

یاد بگیرین که کیفیت زندگیتون رو ارتقا بدین

من به شما آشپزی یاد میدم و کمکتون میکنم زندگیتون رو شادتر کنین

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه 5 نوع سوپ بی‌نظیر خانگی با ترفندهای خوشمزه‌تر شدن

1- سوپ جو:

مواد لازم برای 6 نفر:

  • 100 گرم (نصف پیمانه) جو پوست گرفته
  •  5 تا 6 پیمانه آب گوشت بدون چربی
  • 2 تا 3 قاشق سوپخوری هویج رنده شده
  • 100 گرم خامه
  •  2 پیمانه سس سفید غلیظ
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

برای این سوپ ابتدا باید سس آن را طبق دستورالعمل زیر تهیه کنید.

مواد لازم برای 2 پیمانه سس:

  • 2 پیمانه شیر
  • 100 گرم کره
  • 6 تا 8 قاشق سوپخوری آرد سفید
  • 100 گرم خامه
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع کوکو

​​​​​​​سوپ جو

طرز تهیه سوپ جو:

آرد را داخل یک ظرف بزرگ بریزید و سپس شیر را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد در شیر حل شود. شیر را روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا به جوش بیاید و غلیظ شود. کره، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. هنگامیکه یکی دو جوش زد، آن را از روی حرارت بردارید. در آخر خامه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سس آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک خانگی

جو را بعد از شستن بگذارید یکی دو ساعت خیس بخورد. این کار باعث می‌شود که جو زودتر بپزد. جو را با آب گوشت بگذارید روی حرارت تا کاملا بپزد و لعاب بندازد. هویج را به آن‌ها اضافه کنید و بعد از چندجوش که هویج پخت، سس تهیه شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید سوپ روی حرارت ملایم، آهسته بجوشد و کمی غلیظ شود. بعد از پخته شدن، سوپ را داخل سوپ خوری بریزید و با خامه و جعفری خرد شده روی آن را تزئین کنید.

2- سوپ گندم:

این سوپ همانند سوپ جو تهیه می‌شود؛ با این تفاوت که به جای جو باید از گندم استفاده کنید و کمی رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع آش خانگی

سوپ گندم

3- سوپ تره فرنگی:

مواد لازم برای 6 نفر:

  • 2 تا 3 دسته تره فرنگی
  • 2 قاشق سوپخوری آرد سفید
  • 5 لیوان آب گوشت
  •  3 تا 4 عدد زرده تخم مرغ
  • 150 گرم خامه
  • 50 گرم کره
  •  نصف استکان آب لیمو
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

​​​​​​​طرز تهیه سوپ تره فرنگی

​​​​​​​​​​​​​​طرز تهیه سوپ تره فرنگی:

  • ریشه و برگ‌های تره فرنگی را جدا کنید. قسمت سفید آن را خرد کنید و بشورید. تره را بگذارید با دو سه لیوان آب و کمی نمک بپزد. سپس آن را از صافی رد کنید. آرد را با کمی کره سرخ کنید و حرارت را کم کنید و آب گوشت را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد حل شود.
  • تره فرنگی را داخل این قابلمه بریزید و بگذارید چندبار بجوشد و سوپ کمی غلیظ شود. نمک و فلفل به مقدار کافی داخل آن بریزید. زرده تخم مرغ ها را خوب هم بزنید و کمی آبلیمو و نمک داخل آن بریزید. سپس آن را داخل سوپخوری بریزید و سوپ را داغ داغ روی آن بریزید و هم بزنید. مقداری خامه روی سوپ بریزید.
  • می‌توانید تره فرنگی را حلقه حلقه کنید و با مقداری آب و نمک بپزید و سپس آرد را با کره سرخ کنید و داخل تره فرنگی بریزید. آب گوشت را اضافه کنید و بگذارید سوپ آهسته بجوشد و غلیظ شود. بقیه مراحل را مطابق دستور قبلی انجام دهید

​​​​​​​​​​​​​​4- سوپ فلفل:

مواد لازم برای 6 نفر:

  • 5 تا 6 پیمانه آب گوشت
  • نیم کیلو فلفل سبز دلمه‌ای
  • 3 تا 4 عدد هویج متوسط
  • 2 تا 3 عدد پیاز متوسط
  •  نیم کیلو سیب زمینی
  •  2 تا 3 قاشق سوپخوری مرزه و جعفری خرد شده
  •  100 گرم خامه
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

​​​​​​​سوپ فلفل

​​​​​​​طرز تهیه سوپ فلفل:

هویج، پیاز و فلفل را به شکل خلال نازک خرد کنید و بگذارید با آب گوشت بپزد. سیب زمینی را پوست بکنید و آن را نیز خلال کنید و داخل سوپ بریزید و بگذارید بپزد ولی له نشود. مرزه و جعفری را در آخر کار به سوپ اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش، سوپ را از روی حرارت بردارید و داخل سوپخوری بریزید و روی آن را با خامه تزئین کنید. اگر می‌خواهید سوپ کمی غلیظ شود، یک قاشق سوپخوری آرد را در 50 گرم کره کمی سرخ کنید و بعد از اضافه کردن سبزی و جوشیدن، آن را اضافه کنید.

5- سوپ کدو حلوایی:

 

مواد لازم برای 6 نفر:

  • یک کیلو کدو حلوائی
  •  نیم لیتر شیر
  • 50 گرم کره
  • 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

​​​​​​​سوپ کدو حلوایی

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی:

کدو را پوست بکنید و خرد کنید. سپس آن را با دو لیوان آب و کمی نمک بگذارید بپزد. بعد از پختن، آن را از صافی رد کنید تا به شکل پوره دربیاید. سپس به آن شیر و پیاز سرخ کرده اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم تا آهسته چند جوش بزند. کره را در سوپخوری بریزید و سپس سوپ را داغ داغ روی آن بریزید.

  • mrsi mrsan
  • ۰
  • ۰

آش از جمله غذاهای محبوب ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. در مهمانی ها و به خصوص افطاری های ماه رمضان، یکی از غذاها آش می‌باشد. آش انواع مختلفی دارد و در این مقاله سعی شده‌است طرز تهیه چند نوع آش معروف آموزش داده شود.

1- آش رشته:

مواد لازم:

  • 750 گرم رشته مخصوص آش
  •  2 کیلو سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شبت و گشنیز)
  •  750 گرم نخود، لوبیا و عدس به مقدار مساوی
  •  4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  • 4 تا 5 لیوان کشک سائیده غلیظ
  • دو قاشق سوپخوری آرد
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

حبوبات را خیس کنید و با پیاز سرخ کرده (می توانید در حین سرخ کردن، مقداری زردچوبه به پیاز بزنید)، بگذارید تا کاملا بپزد. سبزی را تمیز و خرد کنید و داخل قابلمه حاوی حبوبات بریزید و بگذارید سبزی ها بپزند. دوقاشق سوپخوری آرد را در کمی آب سرد حل کنید و داخل قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید. رشته را در آش بریزید و بگذارید آهسته بپزد ولی توجه کنید که رشته خرد نشود. بعد از اینکه آش پخت، آن را با مقداری کشک مخلوط کنید و روی آن را با کشک، پیاز سرخ کرده و نعناع داغ تزئین کنید.

آش رشته

2- آش شله قلمکار:

مواد لازم برای 12 نفر:

  • 1.5 کیلو سبزی آش (تره، جعفری، شبت، گشنیز و اسفناج)
  • 750 گرم نخود، لوبیا و عدس به مقدار مساوی
  • 200 گرم (یک لیوان) برنج
  •  یک کیلو گوشت سردست بدون استخوان
  • 4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  •  یک قاشق مرباخوری زردچوبه
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

حبوبات را از قبل خیس کنید. گوشت، پیاز سرخ کرده، حبوبات و زردچوبه را بگذارید تا خوب بپزند. برنج را بشورید و به حبوبات و گوشت اضافه کنید و بگذارید تا برنج کاملا بپزد. سبزی‌ها را بعد از تمیز کردن، بشورید و داخل آش بریزید. مرتب هم بزنید تا آش کاملا جا بیفتد. حرارت باید ملایم باشد تا آش ته نگیرد و گوشت کاملا بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای خوشمزه

آش جو

3- آش جو:

مواد لازم برای10 الی 12 نفر: 

  • 250 گرم جو پوست گرفته
  •  1.5 کیلو سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شبت و گشنیز)
  • 750 گرم نخود، لوبیا و عدس به مقدار مساوی
  • 100 گرم (یک استکان) برنج
  • 4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  •  4 تا 5 لیوان کشک ساییده شده
  •  یک قاشق غذاخوری زردچوبه
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

جوی پوست گرفته، برنج و حبوبات را از قبل خیس کنید. حبوبات، پیاز سرخ کرده و زرچوبه را بگذارید روی حرارت تا حبوبات نیم پز شود. جو و برنج را به این محتویات اضافه کنید و حرارت را کم کنید و گاهی آن را هم بزنید. سبزی را با دقت تمیز و خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. بعد از آماده شدن آش، آن را از روی حرارت بردارید و کشک را داخل آش بریزید و هم بزنید. آش را در سوپخوری بکشید و روی آن کمی کشک بریزید و با پیاز سرخ کرده و نعناع داغ تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو

آش جو

4- آش آلو:

مواد لازم برای 6 الی 8 نفر:

  • 200 گرم (یک پیمانه) برنج
  •  75 گرم (نصف لیوان) لپه
  •  یک کیلو سبزی (تره، جعفری، نعناع و گشنیز)
  •  150 گرم (یک پیمانه) روغن
  •  نیم کیلو گوشت چرخ کرده
  • یک کیلو آلو تازه یا 250 گرم آلوی خشک
  • 2 تا 3 عدد پیاز
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

پیاز را خرد کنید و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. 5 لیوان آب بریزید و لپه را تمیز کنید و به آن اضافه کنید و بگذارید لپه نیم پز شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و بگذارید بپزد. سپس برنج را اضافه کنید و بعد از پخته شدن آن، سبزی خرد شده را داخل آش بریزید و هم بزنید تا کاملا جا بیفتد. آلوها را به همراه نمک و فلفل به داخل قابلمه بریزید. در صورتیکه از آلو خشک استفاده می‌کنید، آن ها را 2 الی 3 ساعت قبل از استفاده بگذارید خیس بخورد. اگر می‌خواهید آش ترش شود، کمی شکر به آن اضافه کنید. آش را بعد از پخته شدن، در یک ظرف مناسب بکشید و کمی نعناع داغ روی آن بریزید.

بیشتر بخوانید: عرق چهل گیاه اکسیر حیات

آش آلو

  • mrsi mrsan
  • ۰
  • ۰

سوپ گوجه فرنگی از نادرترین طعم‌های هست که تا حالا تجربه کردید. با دستور بسیار آسان و سریعی که دارد در هر زمانی به‌راحتی قابل تهیه و نوش جان کردن است.
در اولین روزهای زمستان، طعم به یاد ماندنی سوپ گوجه‌فرنگی را حتما مهمان خانه‌های گرمتان کنید.
گوجه فرنگی یک منبع غنی است که همه باید آن را مصرف کنند. گوجه‌ها شامل مقدار فراوانی ویتامین آ، ث و کا هستند. افزایش قدرت حافظه و یادگیری، فراهم کردن خوابی راحت و بهبود حرکت عضله‌ها همچنین جلوگیری از سرطان از فاکتورهای مهم این ماده مغذی است.
بهترین شاخص انتخاب گوجه فرنگی توجه به پوست آن است. پوست گوجه فرنگی باید شفاف و صاف و بدون لکه و تیرگی باشد.
به یاد داشته باشید گوجه فرنگی مرغوب از لحاظ وزن سنگین‌تر از بقیه گوجه‌هاست. همچنین بو کردن آن به شما کمک می‌کند تا متوجه تازگی آن شوید. صدها نوع از گوجه فرنگی وجود دارد، گوجه فرنگی رومی، گیلاسی و مرواریدی از معروف‌ترین آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: عرق چهل گیاه، اکسیر حیات
گوجه فرنگی مرواریدی همان گوجه‌های گوشتی هستند که در اغلب ساندویچی‌ها در بین ساندویچ نوش جان کرده‌اید. رومی‌ها برای سوپ‌ها و سس‌ها مناسب هستند. گوجه فرنگی گیلاسی مناسب برای انواع سالادها هستند.
خوب به سراغ مراحل آماده سازی این سوپ سریع الپخت و خوشمزه می‌رویم.
مدت زمان تقریبی جهت آماده سازی این سوپ بیست تا سی دقیقه است. مقدار مواد لازم ذکر شده مناسب برای دونفر است.

طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی

 

مواد مورد نیاز جهت تهیه سوپ گوجه فرنگی:

  • گوجه متوسط پنج عدد
  • خامه صبحانه صد گرم
  • جعفری صد گرم
  • آب یک لیوان
  • عصاره مرغ دو عدد
  • روغن یک قاشق غذاخوری
  • پودر سیر، فلفل سیاه، نمک به مقدار لازم

    طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی:

  • بعد از شستن گوجه فرنگی‌ها با آب سرد، آن‌ها را قاچ می‌زنیم و با نمک و جعفری تازه درون میکسر می‌ریزیم و همه مواد را به صورت پوره تبدیل می‌کنیم.

طرز تهیه سوپ گوجه

  • درون قابلمه مناسب روغن می‌ریزیم و منتظر می‌مانیم تا روغن گرم شود. در این مرحله پودر سیر را به قابلمه اضافه می‌کنیم و در حد چند ثانیه تفت می‌دهیم تا عطر و بوی سیر به‌راحتی احساس شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو خانگی

  • حالا گوجه فرنگی و جعفری پوره شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا مخلوط جادویی ما به جوش آید. بعد از جوش آمدن یک لیوان آب را به قابلمه اضافه می‌کنیم و حرارت را کم کرده تا به آرامی سوپ بجوشد. عصاره‌ی مرغ را بین انگشتانتان له کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.
  • در این مرحله خامه صبحانه و فلفل سیاه را با هم مخلوط می‌کنیم و به‌هم می‌زنیم تا به خوبی ترکیب شوند و بافت یکسان و یک‌دستی به شما دهند. این کار باعث می‌شود زمان اضافه کردن به سوپ به راحتی درون آن حل شود و خامه گولوله گولوله نشود.
  • پانزده تا بیست دقیقه که سپری شود سوپ شما غلیظ‌تر شده و آماده اضافه کردن خامه است. خامه را به قابلمه اضافه می‌کنیم و به آرامی هم می‌زنیم تا خامه در سوپ حل شود. پنج تا ده دقیقه خامه در قابلمه با حرارت کم بپزد، کافی است تا سوپ خوش‌طعم ما آماده شود.

طرز تهیه سوپ خانگی و خوشمزه گوجه فرنگی با خامه

نکات مهم در تهیه سوپ قرمزی:

نکته 1: برای پوره کردن و له کردن گوجه‌ها از رنده یا هر ابزار دیگری می‌توان کمک گرفت. به جای استفاده از عصاره مرغ از آب مرغ پخته شده هم می‌توانید کمک گرفت. همچنین به جای پودر سیر، از سیر تازه رنده شده یا پودر پیاز نیز می‌توانید استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه 4 نوع آش خوشمزه و خانگی
نکته 2: اگر سوپ شما رقیق بود و تمایل داشته باشید تا سوپ غلیظ‌تر شود، یک قاشق آرد برنج را در کمی آب حل کنید و در آخرین مرحله به سوپ اضافه کنید. حتما توجه داشته باشید به همین شکل این کار را انجام دهید تا آرد به خوبی در آب حل شود و در زمان اضافه کردن به سوپ گولوله گولوله نشود.
دوستان عزیز، سرو این سوپ در این فصل به شدت پیشنهاد می‌شود چون ویتامین ث موجود در آن باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل ابتلا به سرماخوردگی مقاوم می‌کند.
امیدواریم که از دستور امروز کمال استفاده را برده باشید.
روزگار بر کامتان، برقرار باشید

  • mrsi mrsan
  • ۰
  • ۰

کوکوسبزی جزء یکی از کوکوهای پرطرفدار میان ما ایرانی هاست . اصالت آن به شهرهای شمالی کشور برمی گردد . کوکوسبزی در دیگر نقاط کشور قابل مصرف است . تفاوت آن در نوع سبزی های معطر وخوش بویی است. که باتوجه ، به سبزی های بومی آن منطقه ویا اینکه ذائقه افراد مورد استفاده قرار می گیرد . سبزی های مورد استفاده در کوکو سبزی شامل تره ، جعفری ، گشنیز، شوید، اسفناج ، مقدار کمی شنبلیله است . اما در بعضی از نقاط از سبزی های دیگری همچون نعنا، پونه، ریحان ، ترخون ، کرفس ، برگ چغندر ، کاهو ، ویاحتی باقلا به منظور پخت کوکوسبزی استفاده می کنند .

کوکو سبزی خانگی

امروزه تنوع بسیاری در پخت وشکل کوکوسبزی حاصل شده است . ازمیان آن ها می توان به اسنک کوکو سبزی ، رولت کوکوسبزی ، کوکو سبزی مجلسی ،کوکوسبزی توپی و... اشاره کرد .

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو

ارزش غذایی کوکوسبزی در هر 100گرم آن عبارت است از :

  • کربوهیدرات 9.6  گرم، قند 1.8گرم ، فیبر  3.2 گرم ، کلسترول 143.3میلی گرم ، چربی 6.7 گرم ، پروتئین 7.9 گرم ، آب117.5گرم
  • سبزی های به کار رفته در کوکوسبزی دارای تاثیرات مثبتی بر ، روی سلامتی خواهند بود . اکنون برخی از خواص آن هارا برای شما بازگو می کنیم .

گشنیز : سرشار از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است . باعث تقویت حافظه ، بر طرف کردن عفونت های بدن وهمچنین کاهش قند خون خواهد شد .

تره :  دارای مواد مغذی مثل ویتامین  k، منیزیم ، فیبر و آهن است . باعث کاهش التهاب شده وبه سلامت قلب کمک خواهد کرد .

شوید : به جوان سازی پوست ، درمان اسهال ، کاهش چربی وقند خون کمک خواهد کرد .

سیر : به کاهش فشار خون وتقویت سیستم ایمنی کمک خواهد کرد . هم چنین مانع از گرفتگی عروق خواهد شد .

جعفری : سرشار از آنتی اکسیدان است . ضد سرطان است  وبه سلامت استخوان ها کمک خواهد کرد .

ریحان : حاوی آنتی اکسیدان های قوی است . دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی  در برابر پاسخ گویی در برابرباکتری ها و میکروب هاست .

کوکوسبزی دارای دستور پخت ساده ای است . تقریبا زمان زیادی برای پخت وتهیه آن لازم نیست . اگر مایل به پخت یک کوکوسبزی خوشمزه وایرانی هستید. تا پایان این مطلب ما راهمراهی کنید .

کوکو سیزی خانگی

مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی:

سبزی کوکو( تره ، جعفری ، شوید ، گشنیز ، اسفناج ، شنبلیله ): 1 کیلو

تخم مرغ : 5 عدد

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

زرشک ( در صورت تمایل ): به مقدار لازم

گردو: 5 تا 6 عدد

نمک ، فلفل سیاه ، زرد چوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

کره ( در صورت تمایل ): به مقدار لازم

طرز تهیه کوکو سبزی خانگی و خوشمزه:

  1. ابتدا سبزی ها را تمیز شسته ، آ ب آ نها را گرفته و در اندازه های متوسط خرد کنید . ( دقت کنید که سبزی ها راخیلی ریز نکنید تا در مزه آن ها تغییر ایجاد نشود . ) . سبزی ها را در ظرف مورد نظر ، ریخته  زیر حرارت ملایم قراردهید تا کمی آ بشان گرفته شود .

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک سیب زمینی

  1. کره را به سبزی ها اضافه کرده وشروع به تفت دادن آنها کنید تا جایی که خامی آنها گرفته شود ، سپس سبزی ها را ، از روی حرارت برداشته ، اگر مایل بودید آنها رابه ظرف دیگری انتقال دهید .
  2. پیازهارا به صورت نگینی خرد کرده ویا در صورت تمایل رنده کنید . به همراه سیر های رنده شده به سبزی ها اضافه کنید . تخم هارا یکی یکی شکسته وپشت سرهم درون مواد بریزید وهم بزنید . گردوهارا خرد کرده به همراه زرشک هایی که از قبل تمیز شسته واز صافی رد شده به دیگر مواد کوکوسبزی اضافه کرده ، کمی بعد فلفل سیاه ف ، زرد چوبه ونمک را به مواد اضافه کنید وشروع به هم زدن مواد کنید تا جایی که مواد کوکوسبزی کاملا به خورد یکدیگر ، روند .
  3. به مقدار لازم روغن مایع مخصوص سرخ کردنی را در ظرف مورد نظر ریخته ، زیر حرارت ملایم قرار دهید تا هنگامی که روغن کاملا داغ شود . بعداز داغ شدن روغن مواد کوکوسبزی رابه آن اضافه کنید . باقاشق شروع به صاف  ویکنواخت کردن مواد کنید به این صورت که تمام مواد ، دارای ضخامت و قطر یکسان  تمام سطوح باشد .
  4. بعداز گذشت چند ، دقیقه هنگامی که اطمینان یافتید که یک طرف کوکوسبزی شما کاملا سرخ شده ، با قاشق ویا چاقو آشپزخانه اقدام به برش دادن کوکوسبزی در اضلاع وشکل های مساوی کنید . با احتیاط ودقت کامل کوکوسبزی هارابرگردانید . تا طرف دیگر آن در ، روغن سرخ شود .
  5. بعداز مدتی که از سرخ شدن طرف دیگر ، کوکوسبزی ها مطمئن شدید . آن هارا ، از روی حرارت برداشته ودر ظرفی باسلیقه ی خود به همراه کمی زرشک ، گردو ، یاسبزیجات تازه تزئین کرده وبه همراه عزیزان خود میل کنید . نوش جان

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای

نکات و ترفندهایی که در پخت کوکو سبزی باید رعایت شود:

  • سعی کنید از سبزی های تازه به منظور پخت کوکوسبزی استفاده کنید.
  • سبزی که برای تهیه کوکوسبزی مورد استفاده قرار می گیرد .باید کاملا آب آن گرفته شده باشد . اگر مجبورید که ازسبزی های فریز شده استفاده کنید حتما قبل از مصرف یخ آن باز شود . آب اضافی آنرا جدا کنید . می توانید برای این کار سبزی هاراداخل یک پارچه نخی تمیز ریخته ، آنها را فشار دهید تا جایی که آب اضافی آن کاملا گرفته شود .
  • مقدار تره نسبت به دیگر سبزی ها بیشتراست . چرا که به خوشمزه تر شدن کوکوسبزی کمک خواهد کرد.
  • مقدار گشنیز و شنبلیله نسبت به دیگر سبزی ها کم تر است . چرا که زیادی آن ها باعث تلخ شدن مزه کوکوسبزی خواهد شد .
  • سبزی های کوکوسبزی نیاید خیلی ریز خرد نشوند .

کوکو سبزی خانگی و خوشمزه​​​​​​​

  • ظرف یا ماهی تابه ای که منظور سرخ کردن کوکوسبزی مورد استفاده قرار می گیرد . باید متناسب با حجم ومقدار مواد کوکوسبزی باشد .
  • برای سرخ کردن کوکوسبزی بهتر است از ظروف تفلون ویا نچسب استفاده کنید .
  • ممکن است که کوکوسبزی شما در بعضی مواقع مزه خامی دهد و کاملا مغز پخت نشود . برای پیشگیری ازاین اتفاق یک پیشنهاد عالی این است که سبزی هارا ، از قبل درون روغن ویا کره تفت دهید تا خامی آن ها کاملا گرفته شود . استفاده از کره طعم منحصر به فردی به کوکوسبزی شما خواهد داد .
  • در صورت تمایل می توانید زرشک ویا گردورابه مواد کوکوسبزی اضافه کنید .اندازه ای که گردوها روخرد می کنید خیلی ریز نباشد .
  • روغنی که به منظور سرخ کردن کوکوسبزی مورد استفاده قرار می گیرد . حتما روغن مایع مخصوص سرخ کردنی باشد .
  • دقت داشته باشید که بعداز داغ شدن کامل روغن مواد کوکوسبزی رابه آن اضافه کنید .
  • در صورت تمایل می توانید از روغن حیوانی به منظور سرخ کردن کوکوسبزی استفاده کنید . اما مصرف آن به افرادی که دارای کلسترول وچربی خون هستند توصیه نخواهد شد .
  • اگر تمایل دارید که کوکوسبزی شما خیلی یکدست ویکنواخت باشد می توانید به مواد پخت آن مقداری بیکینگ پودر اضافه کنید .
  • هنگام اضافه کردن تخم مرغ ها به مواد کوکوسبزی آن هارا یکی یکی به مواد اضافه کنید وهم بزنید تا از شل شدن مواد کوکوسبزی جلوگیری کنید .
  • اگر مواد کوکوسبزی شما شل شد . مقدار کمی آرد سفید ویا آرد نخود چی به مواد اضافه کنید تا شل شدگی آن بر طرف شود .

​​​​​​​​​​​​​​بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین آلبالو

  • کوکوسبزی را می توانید هنگامی که طرف زیرین آن سرخ شد. اقدام به برش دادن روی بالایی آن کرده وطرف بالایی راسرخ کنید. یااینکه هنگامی که اطمینان یافتید طرف زیرین کوکوسبزی شما سرخ شده ، زیر حرارت را خاموش کرده با استفاده از یک  بشقاب یا سینی اقدام به بر گرداندن طرف دیگر آن کنید . طرف خام کوکوسبزی را زیر حرارت ملایم قراردهید تا سرخ شود . هنگام سرو اقدام به برش دادن کوکوسبزی کنید . کوکوسبزی باید زیر حرارت ملایم سرخ شود .
  • کوکوسبزی در وعده شام و ناهار وهم چنین به عنوان پیش غذا ویا میان وعده قابل مصرف است . در ماه مبارک رمضان به عنوان سحری ویا افطاریک گزینه مناسب است . 
  • mrsi mrsan
  • ۰
  • ۰

برای پخت عدس پلو به مواد اولیه زیر نیاز است:

طرز تهیه عدس پلو خانگی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه عدس پلو

  • برنج : سه پیمانه
  • عذس : یک پیمانه
  • گوشت چرخ کرده 250 گرم
  • کشمش : 250 گرم
  • پیاز : دو عدد
  • دارچین : کمی
  • روغن : به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده : دو قاشق غذا خوری
  • نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو خوشمزه و خانگی

مرحله اول

ابتدا عدس را پاک کرده و بشویید . قابلمه ای را آماده کنید و عدس ها را داخل آن ریخته و روی عدس ها را مقداری آب بریزید و روی شعله حرارت گاز قرار دهید تا عدس بپزد .

پیاز را پوست کنده ، شسته ، خورد یا خلالی کنید . بعد داخل ماهی تابه مقداری کم روغن بریزید و پیازها را در آن روی حرارت ملایم سرخ کنید .

مرحله دوم:

در این مرحله زمانی که پیاز طلایی شد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید . بعد از کمی تفت دادن نمک ، زردچوبه ، و فلفل را اضافه کنید.

 

مرحله سوم:

کشمش  پلویی را به پیاز داغ و گوشت چرخ کرده اضافه کنید . در حد کمی تفت دهید .

نکته اگر کشمش پلویی را زیاد روی حرارت قرار بدهید کشمش باد کرده و می ترکد . پس باید خیلی سریع از روی حرارت برداشته شود .

مرحله چهارم

قابلمه ای را آماده کرده و بگذارید آب بجوش آید و برنجی را که از قبل خیسانده بودید را آبکش کنید . زمانی که آب به جوش آمد مقدار کمی نمک ریخته و برنج ها را داخل آبی که در حال جوش است بریزید . چک کنید وقتی برنج زیر دندان صدا نداد یا با دو انگشت دست له کنید . زمانی که برنج کمی نرم شد زمان آبکش آن است .

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای خوشمزه

 

زمانی که خواستید برنج را آبکش کنید عدس ها را داخل آب برنج بریزید و هم بزنید تا در هم ادغام شود . خیلی سریع برنج و عدس را آبکش کنید .

نکته : سعی کنید برنج را کمی زنده تر بردارید و بگذارید در قسمتی که خواتستید دم کنید هنگام دم کشیدن به عمل آید تا با این کار عدس پلوی دون و زیبایی داشته باشید .

 

در مرحله بعدی کف قابلمه را کمی روغن ریخته و با کفگیر مقداری برنج داخل قابلمه بریزید و کمی دارچین روی آن پاشیده و روی عدس پلو را از مواد گوشت و پیاز و کشمش بریزید 

برنج را مرحله به مرحله از برنج و مواد گوشت و کشمش قرار دهید .

در آخر بعداز دم کشیدن زعفران آب کرده روی آن ریخته و داخل دیس قرار دهید و با خرما تزیین کنید . سرو کنید .

 

نکات مهم در پخت عدس پلو:

عدس پلو خوشمزه

  • میتوانید برای اینکه گوشت چرخ کرده داخل کشمش و پیاز داغ مخلوط نباشد جداگانه گوشت را یک پیاز داخل آن رنده کنید و نمک ، فلفل ، زردچوبه و کمی دارچین زده و چنگ بزنید . بعد گوشت ها را قل قلی های کوچکی در آورید . جدا داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید . کشمش را هم جدا تفت دهید . پیاز داغ را هم جداگانه سرخ کنید . در آخر عدس پلو را در دیس کشیده و روی آن را با گوشت قل قلی و کشمش تزیین کنید . تزیین کردن سلیقه ای می باشد .

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین آلبالو

خواص عدس :

عدس پلو به تنهایی یک غذای کامل محسوب میشود . زیرا سرشار از ویتامین است . یک غذای کامل برای بچهه ها به حساب می آید . عدس از ارزش غذایی بالایی برخوردار است . اهمیت داشتن عدس ، به تنهایی این است که کالری کمی دارد . مصرف آن باعث چاقی نمی شود . باعث کاهش کلسترول خون و جهت کنترل فشار خون مفید است .

  • عدس انرزی زا و در درمان یبوست مفید زیرا از فیبر بالایی برخوردار است .
  • برنج خود به تنهایی دارای ویتامین ب 12 و زمانی که با عدس مخلوط شود ارزش آن غذا بیسار بالا و اهمیت ویژه ای دارد .
  • عدس سرشار از مواد مغذی ، ویتامین ، برای کم خونی و برطرف کردن یبوست  بسیار توصیه می شود .
  • به گفته پزشکان برای جلوگیری از آلزایمر عدس مصرف شود . زیرا سرشار از کلسیم و پتاسیم و یک انتی اکسیدان قوی محسوب می شود .
  • برای اینکه بخواهید دچار پوکی استخوان نشوید سعی کنید هر روز یا مدام از عدس استفاده کنید . با این تناول باعث میشوید دچار سکته نشوید .
  • عدسی غذایی است که بتوانید در کارهایی که احتیاج به تمرکز دارد ، مخصوصا فعالیت هایی که احتیاج به فکر و تمرکز بیشتر دارد مصرف عدس باعث میشود بهتر بتوانید کار خود را پیش ببرید .
  • برای سلامتی گوارش توصیه می شود به خاطر فیبر بالای آن . توصیه می شود برای سلامتی و بشاش بودن پوست استفاده شود . از ویتامین ب برخوردار است .
  • عدس جزء حبوبات معجزه گر شناخته شده و پزشکان برای کم خونی مزمن مصرف آن را توصیه می کنند .
  • بهتر است برای سلامتی بدن نکته ها و توصیه های پزشکان را جدی بگیریم .

 

 

 

  • mrsi mrsan