برای پخت عدس پلو به مواد اولیه زیر نیاز است:
مواد لازم برای تهیه عدس پلو
- برنج : سه پیمانه
- عذس : یک پیمانه
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- کشمش : 250 گرم
- پیاز : دو عدد
- دارچین : کمی
- روغن : به مقدار لازم
- زعفران دم کرده : دو قاشق غذا خوری
- نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه عدس پلو خوشمزه و خانگی
مرحله اول
ابتدا عدس را پاک کرده و بشویید . قابلمه ای را آماده کنید و عدس ها را داخل آن ریخته و روی عدس ها را مقداری آب بریزید و روی شعله حرارت گاز قرار دهید تا عدس بپزد .
پیاز را پوست کنده ، شسته ، خورد یا خلالی کنید . بعد داخل ماهی تابه مقداری کم روغن بریزید و پیازها را در آن روی حرارت ملایم سرخ کنید .
مرحله دوم:
در این مرحله زمانی که پیاز طلایی شد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید . بعد از کمی تفت دادن نمک ، زردچوبه ، و فلفل را اضافه کنید.
مرحله سوم:
کشمش پلویی را به پیاز داغ و گوشت چرخ کرده اضافه کنید . در حد کمی تفت دهید .
نکته اگر کشمش پلویی را زیاد روی حرارت قرار بدهید کشمش باد کرده و می ترکد . پس باید خیلی سریع از روی حرارت برداشته شود .
مرحله چهارم
قابلمه ای را آماده کرده و بگذارید آب بجوش آید و برنجی را که از قبل خیسانده بودید را آبکش کنید . زمانی که آب به جوش آمد مقدار کمی نمک ریخته و برنج ها را داخل آبی که در حال جوش است بریزید . چک کنید وقتی برنج زیر دندان صدا نداد یا با دو انگشت دست له کنید . زمانی که برنج کمی نرم شد زمان آبکش آن است .
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابهای خوشمزه
زمانی که خواستید برنج را آبکش کنید عدس ها را داخل آب برنج بریزید و هم بزنید تا در هم ادغام شود . خیلی سریع برنج و عدس را آبکش کنید .
نکته : سعی کنید برنج را کمی زنده تر بردارید و بگذارید در قسمتی که خواتستید دم کنید هنگام دم کشیدن به عمل آید تا با این کار عدس پلوی دون و زیبایی داشته باشید .
در مرحله بعدی کف قابلمه را کمی روغن ریخته و با کفگیر مقداری برنج داخل قابلمه بریزید و کمی دارچین روی آن پاشیده و روی عدس پلو را از مواد گوشت و پیاز و کشمش بریزید
برنج را مرحله به مرحله از برنج و مواد گوشت و کشمش قرار دهید .
در آخر بعداز دم کشیدن زعفران آب کرده روی آن ریخته و داخل دیس قرار دهید و با خرما تزیین کنید . سرو کنید .
نکات مهم در پخت عدس پلو:
- میتوانید برای اینکه گوشت چرخ کرده داخل کشمش و پیاز داغ مخلوط نباشد جداگانه گوشت را یک پیاز داخل آن رنده کنید و نمک ، فلفل ، زردچوبه و کمی دارچین زده و چنگ بزنید . بعد گوشت ها را قل قلی های کوچکی در آورید . جدا داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید . کشمش را هم جدا تفت دهید . پیاز داغ را هم جداگانه سرخ کنید . در آخر عدس پلو را در دیس کشیده و روی آن را با گوشت قل قلی و کشمش تزیین کنید . تزیین کردن سلیقه ای می باشد .
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین آلبالو
خواص عدس :
عدس پلو به تنهایی یک غذای کامل محسوب میشود . زیرا سرشار از ویتامین است . یک غذای کامل برای بچهه ها به حساب می آید . عدس از ارزش غذایی بالایی برخوردار است . اهمیت داشتن عدس ، به تنهایی این است که کالری کمی دارد . مصرف آن باعث چاقی نمی شود . باعث کاهش کلسترول خون و جهت کنترل فشار خون مفید است .
- عدس انرزی زا و در درمان یبوست مفید زیرا از فیبر بالایی برخوردار است .
- برنج خود به تنهایی دارای ویتامین ب 12 و زمانی که با عدس مخلوط شود ارزش آن غذا بیسار بالا و اهمیت ویژه ای دارد .
- عدس سرشار از مواد مغذی ، ویتامین ، برای کم خونی و برطرف کردن یبوست بسیار توصیه می شود .
- به گفته پزشکان برای جلوگیری از آلزایمر عدس مصرف شود . زیرا سرشار از کلسیم و پتاسیم و یک انتی اکسیدان قوی محسوب می شود .
- برای اینکه بخواهید دچار پوکی استخوان نشوید سعی کنید هر روز یا مدام از عدس استفاده کنید . با این تناول باعث میشوید دچار سکته نشوید .
- عدسی غذایی است که بتوانید در کارهایی که احتیاج به تمرکز دارد ، مخصوصا فعالیت هایی که احتیاج به فکر و تمرکز بیشتر دارد مصرف عدس باعث میشود بهتر بتوانید کار خود را پیش ببرید .
- برای سلامتی گوارش توصیه می شود به خاطر فیبر بالای آن . توصیه می شود برای سلامتی و بشاش بودن پوست استفاده شود . از ویتامین ب برخوردار است .
- عدس جزء حبوبات معجزه گر شناخته شده و پزشکان برای کم خونی مزمن مصرف آن را توصیه می کنند .
- بهتر است برای سلامتی بدن نکته ها و توصیه های پزشکان را جدی بگیریم .
- ۹۹/۰۵/۰۶