سبک زندگی و آشپزی در مرسان

یاد بگیرین که کیفیت زندگیتون رو ارتقا بدین

سبک زندگی و آشپزی در مرسان

یاد بگیرین که کیفیت زندگیتون رو ارتقا بدین

من به شما آشپزی یاد میدم و کمکتون میکنم زندگیتون رو شادتر کنین

۴ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سیب زمینی پنیری جزء یکی از پیش غذاهاست. امروزه مردم بیشتر به سمت این نوع غذاها گرایش پیدا کرده اند. در قدیم از غذاهای سنتی استقبال بیشتری می شد اما در این دوران طرفدار غذاهای فسفودی هستند.

ما در اینجا این نوع غذاها را به آموزش می گذاریم تا در منزل به نحو احسن درست کنید و بهره ببرید.

مواد لازم برای سیب زمینی پنیری:

  • سیب زمینی درشت و تازه: یک کیلو
  • جعفری خورد شده:سه قاشق غذاخوری
  • سیر: سه حبه
  • پنیر پارمزان: یک پیمانه
  • تخم مرغ: یک الی دو عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
  • پنیر موزارلا: یک استکان
  • آرد سفید: یک استکان
  • تخم مرغ : دو عدد
  • آرد سوخاری: یک لیوان
  • روغن: به اندازه لازم

طرز تهیه سیب زمینی و پنیر (کیک سیب زمینی):

  • ابتدا سیب زمینی درشت را خریداری کنید. بهتر است از سیب زمینی های بدون لک و تازه خریداری کنید. سیب زمینی ها را بشویید و خشک کنید و آن را پوست بگیرید.
  • بعد از پوست کندن آن مجددا آن را بشویید و داخل قابلمه کوچکی قرار دهید و با مقداری آب آن را بپزید.

بیشتر بخوانید: عرق چهل گیاه اکسیر حیات

  • بعد از اینکه پخته شد آن را  داخل آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود. بعد داخل غذا ساز میکس کنید. در صورتی که غذا ساز در دسترس نبود آنها را رنده کنید.
  • سیر را هم پوست بگیرید و روی سیب زمینی رنده کنید. در این مرحله پنیر پارمزان را همراه با کمی نمک و فلفل و سیر و جعفری به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
  • آرد سفید و آرد سوخاری و تخم مرغ و جعفری ریز شده را مخلوط کنید و کنار بگذارید تا سیب زمینی را بعدا در آن بغلطانید.
  •  گلوله ای از سیب زمینی را بردارید و داخل آن مواد پنیری  و جعفری که بالا ذکر شد درونش بگدارید و حدود ساعتی در یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد.
  • بعد از اینکه خود را گرفت آن را از یخچال در آورید و مستقیم داخل آرد و  2 عدد تخم مرغ و آرد سوخاری بغلطانید و مجددا داخل آرد سوخاری قرار دهید و در روغن داغ داغ سرخ کنید.

طرز تهیه سیب زمینی و پنیر

نکات مهم در طرز تهیه سیب زمینی و پنیر:

بهتر است برای خوشمزگی این نوع غذا از پیازچه استفاده کنید. آن را ریز کنید و به مواتان اضافه کنید. و استفاده کره در اینوع سیب زمینی تردی خوبی به آن خواهد داد

بهتر است در زمان غلطانیدن سیب زمینی ها حتما از آرد سوخاری استفاده کنید و در دو مرحله آن را در آرد بغلطانید تا محکم کاری بهتری شود و سیب زمینی هنگام سرخ شدن دچار وا رفتگی نشود. حتی می توانید سیب زمینی ها را به شکلهای متفاوت در آورید و بصورت توپک توپک کوچک آورده شوند.

بیشتر بخوانید: ته چین آلبالو خانگی و خوشمزه

می توانید در صورت تمایل به سیب زمینی ها قارچ اضافه کنید و مرغ چرخ شده همراه با سیب زمینی و بصورت گلوله درآورده شده هم می تواند گزینه خوبی برای این کار باشد.

فلفل دلمه ای می تواند بوی و طعمخوبی به توپکهای شما بدهد. حتی می توانید بعد از اینکه توپکها را درون آرد غلطانیدین مقداری کنجد به آن اضافه کنید و درون کنجد غلطیده شود.

سیب زمینی پنیری خوشمزه

  • آویشن بهترین چیزی است که به مواد شما بوی خوشی را خواهد داد.
  • خمیر را کف دست بگذارید و کمی گود کنید و مواد مورد نظرتان را داخل آن قرار دهید و سیب زمینی را آرام ببندید.
  • این غذا ی مورد علاقه همه بچه هاست پس درست کنید و بدلخواه موادتان را کم و زیاد کنید و در حین خوردن از طعم و مزه آن لذت ببرید.
  • mrsi mrsan
  • ۰
  • ۰

انسان ها به دلیل تغذیه نه چندان خوب دچار عارضه گوارشی می شوند و همین امر باعث رو آوردن مردم به داروهای گیاهی شده است .

عرق چهل گیاه از مخلوط چندین گیاه گرفته شده است . اما بر خلاف اسم آن چهل تا گیاه بکار نرفته است . در عطاری ها یافت می شود . دارای خواص زیاد  است .

دارای طبیعت گرم و خشک و از خواص متعددی بر خوردار است . تقویت کننده قلب و عروق و جهت بهبود دستگاه گوارش مفید و آرامش بخش و با نوشیدن این عرق احساس شادی و سر خوشی دست خواهد داد .

طرزتهیهٔ ته دیگ سیب زمینی برشته وطلایی

برای دل پیچه و نفخ معده کاربرد دارد . تسکین دهنده و شل کننده عضلات ، و برای از بین بردن تپش قلب کمک کننده می باشد .

کسانی که در حال رژیم گرفتن هستن توصیه می شود از چهل گیاه استفاده کنند .

کسانی که از رفلاکس معده رنج می برند از مصرف این گیاه احتیاط کنند . برای استفاده از نفخ نوزادان منعی نیست و می توانید به مقدار کمی از کودکان شش ماه به بالا استفاده کنید .ترشی معده را از بین می برد . اگر قبل از خواب استفاده شود بسیار کار ساز است .  

از آنجایی که اعتقاد بر این است گیاهان در رژیم درمانی کار ساز است به اثبات نرسیده و مقوی برای دستگاه گوارش ، تنها چیزی که وجود دارد این است که وزن را متعادل نگه می دارد .  

افراد که دارای سردی مزاج هستند بیشتر از این گیاه استفاده کنند

نگهداری عرقیجات گیاهی

  • در صورت خرید عرقیجات سعی کنید کمتر از یکسال آن را نگهداری کنید . از شیشه های شفاف و شیشه ای استفاده کنید . از جاهای معتبر خریداری کنید . مانند فروشگاها و مغازه های شناخته شده و از مارک های شناخته شده و معروف استفاده ککنید تا از محصول خود اطمینان حاصل کنید و با آرامش بیشتر بتوانید استفاده کنید . مردم بیشتر طرفدار داروهای گیاهی هستند . این روز ها دم نوش های گیاهی و شربت ها جای وسیعی در بین مردم باز کرده است .
  • مخصوصا عرقیجات ، تأ ثیر گذار تر از دم نوش ها بوده است مخصوصا عرقیجات دو اتیشه معروف تر و غلیظ تر از عرقیجات های دیگر هستند به این خاطر که از آب کمتری در غلظت آن بکار رفته است . 

مواد استفادهد شده در چهل گیاه از ترکیب چندین گیاه می باشد مانند آویشن ، شیرین بیان ، پونه ، و نعنا که هر کدام از لحاظ خاصیت جایگاه خاص خود را دارا هستند .

نوشیدنی خنک کننده و دهنده گوارش شناخته شده است .توصیه می شود خانم های باردار از این گیاه در دوران بارداری استفاده نکنند . استفاده از این گیاه در دوران بارداری باعث سقط جنین خواهد شد .

  • این رو زها مردم بیشتر به داروهای گیاهی توجه بیشتری نسبت به داروهای گیاهی نشان داده اند . اگر چه درمان با داروهای گیاهی به زمان بیشتری نیاز است تا نتیجه درمان .
  • از نظر طب سنتی داروی سریع برای رفع ناراحتی های گوارشی است . در هر سنی می توانند از این گیاه استفاده کنند .
  • کسانی که دچار بد خوابی هستند قبل از خواب استفاده کنند . اگر دچار ضعف ذهنی هستید قبل از ناشتا و اگر دچار نفخ هستید بعد از خوردن غذا میل کنید .
  • اگر زمانی احساس کردید دچار غم و حال درونی شما مشوش است هر شب استفاده کنید . همچنین برای اینکه از یک کبد خوب و سالم برخوردار باشید قبل از غذا میل کنید .
  • اگر از لحاظ اشتها دچار بد غذایی شده اید یک ساعت قبل از غذاخوردن استفاده کنید .

طرز تهیه کباب تابه‌ای خوشمزه و خانگی

  • اگر دچار عطش زیادی هستید این چند گیاه را مخلوط کنید و میل کنید که شامل : کاسنی ، بید و و چنار برطرف کننده می باشند . مخصوصا در ماه رمضان بسیار استفاده کنید .
  • چهل گیاه از نظر طب سنتی بر سیستم دستگاه عصبی مفید ، سهل الهضم و گرفتگی های عروق را برطرف و کسانی که خشک مزاج هستند از این گیاه پرهیز کنند .

طریقه مصرف چند گیاه

به این صورت است که از ترکیب چندین گیاه بدست می آید و بدون هم زدن و یا جوشاندن می توانید با عسل و یا شیرین کننده ها استفاده کنید . از لحاظ طعم و مزه تند و شاید به ذایقه بعضی خوشایند نباشد پس با عسل یا نبات استفاده و میل کنید .

 

  • mrsi mrsan
  • ۱
  • ۰

کباب دیگی معروف خانگی ما خیلی غذای راحت و ساده در عین حال خوش طعم که طرفداران خاص خودش را دارد .

 بیشتر با گوشت گوسفندی آماده و پخته می شود . برای پخت این غذا زمان زیادی لازم نیست . خیلی سریع و فوری میتوانید درست کنید .  

گاهی اوقات که وقت برای پختن غذا ندارید و عجله در کار هست راحت ترین چیزی که به ذهنتان میرسد پختن کباب دیگی معروف است .

در کنار آن می توانید از گوجه فرنگی و سس رب استفاده کنید . هم خوش طعم ، و هم پختی آسان دارد .

بدلخواه می توانید ، بجای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید با این تفاوت که حتما باید گوشتتان چرخ بشود .

حتی می توانید به طور مساوی  گوشت گوساله و گوسفندی را ترکیب کنید تا یک کباب تابه ای ترد و لذیذ ی داشته باشید .

کباب تابه ای در کنار گوجه فرنگی سرخ شده و سیب زمینی خلالی و سس بی نظیر است . میتوانید امتحان کنید و از این غذا لذت ببرید .

این غذا بیشتر با نان سرو می شود . گاهی هم میتوانید در کنار پلو استفاده کنید .

یک سری نکته وجود دارد که اگر رعایت شود بهترین کباب دیگی را بدست می اورید .

کباب تابه ای

1- تا امکان هست چربی کمتری در گوشت استفاده شود .

2- سعی کنید از تفاله پیاز رنده شده استفاده کنید .

3- مواد گوشت و ادویه را چنک زیادی بزنید تا در هم ادغام شوند .

4- حتما در زمان پخت زیر حرارت گاز کم باشد .

5- استفاده از دارچین طعم بخصوصی به کباب شما می دهد حتما استفاده کنید .

در اینجا یک کباب ماهی تابه ای راحت و سریع را به شما آموزش می دهیم  تا در اسرع وقت بتوانید آن را استفاده کنید .

مواد لازم کباب ماهی تابه ای:

  • گوشت گوسفندی چرخ کرده : نیم کیلو
  • پیاز : یک عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی : دو عدد بزرگ
  • روغن : به مقدار کمی
  • رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • زردچوبه : مقدار خیلی کم
  • فلفل قرمز و پودر دارچین : کمی

طرز تهیه کباب تابه‌ای:

ابتدا گوشت گوسفندی را شسته و چرخ کنید . می توانید گوشت چرخ کرده را از فروشگاه ها و قصابی ها  بصورت آماده تهیه کنید  . ظرفی را انتخاب کنید و گوشت را داخل ان قرار دهید . پیاز را با دنده ریز رنده کنید . نمک ، فلفل سیاه و قرمز را به گوشت و پیازتان اضافه کنید و خوب ورز دهید . زردچوبه را خیلی کم استفاده کنید . چون مصرف زیاد آن باعث می شود طعم غالبی را به گوشت بدهد که ما در اینجا راغب هستیم گوشت طعم اصل خود را د اشته باشد .

بعد از ورز دادن که حالت چسبندگی پیدا کرد کمی دارچین به گوشت اضافه کنید .

طرز تهیه ته چین آلبالو 

ماهی تابه ای را آماده کنید و گوشت را با کمک دست داخل آن پهن کنید . بعد از پهن کردن گوشت به کمک انگشت روی گوشت با فاصله خط بیاندازید به اینصورت گوشت ها از هم سوا میشود و به شکل کباب سیخی یکدست و بلند کف ماهیتابه قرار می گیرد

شعله گاز را روشن کنید و ماهی تابه را روی آن قرار دهید . سعی کنید حرارت را خیلی کم کنید و درب ظرف را بگذارید با این کار کباب شما به آهستگی  آب می اندازد و کم کم آب آن به خورد کباب ها میرود .

بعد از این کار کمی روغن در حد کم به کباب ها اضافه کنید و دو طرف آن را سرخ کنید .

نکته : سرخ کردن کباب ها نباید در حدی باشد که گوشت شما خشک شود بلکه باید گوشتتان آبدار باشد و سعی کنید سرخ شدن آن به آهستگی و شعله کم باشد .

بعد از سرخ شدن در روغن کمی رب به وسط کباب ها ریخته تا حدی که رب رنگ عوض کند و سرخ شود .

در این مرحله گوجه فرنگی ها را گرد گرد روی کباب بچینید . سعی کنید درب تابه را بگذارید تا مغز پخت شوند .

بعد از کمی کباب ها آماده سرو می باشد .  سیب زمینی های سرخ شده را دور کباب ها بچینید و گوجه های سرخ شده را هم داخل دیس دور تا دور قرار دهید . اگر دوست داشتید فلفل دلمه ای سرخ شده هم اضافه کنید .

اصولا این غذا با ماست یا سبزی خوردن خورده می شود .

فوت و فن و راز خوش مزه تر شدن کباب تابه ای:

  • برای این که یک کباب دیگی خوشمزه داشته باشید سعی کنید از گوشت کم چربی استفاده کنید .
  • در آخر پخت کمی زعفران آب شده اضافه کنید تا بوی خوش از غذا به استشمام برسد .
  • سعی کنید این کباب را با سماق میل کنید .  
  • اگر بتوانید گوشت بره استفاده کنید که خیلی بهتر و لذیذ تر خواهد شد .
  •  اگر آب پیاز را بگیرید و بعد پیاز را اضافه کنید گوشتتان ترد می شود .

می توانید فلفل سبز را لای کباب بگذارید تا عطر فلفل را بخود بگیرد و در این صورت خیلی خوشمزه تر است . دوستان امیدوارم آموزش این  غذا ی سریع و راحت بدردتون خورده باشد و اگر نکات کاربردی را به کار ببرید یک غذای لذیذی خواهید داشت .

طرز تهیه ماست و خیار:

  • ابتدا مقداری ماست را در ظرفی ریخته و یک الی دو عدد خیار متوسط را داخل ماست رنده کنید . سعی کنید از رنده ریز استفاده شود . بعد داخل ماست را کمی نعنا ، ریحان خشک شده و گردو ریز کرده  ریخته و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند .
  • روی ماست را زیره و نعنا و ریحان خشک شده و با گل سرخ  تزیین کنید و درکنار غذای مورد نظرتان میل کنید .

امیدوارم این دستور غذا توجه شما را جلب کرده باشد .

 

 

  • mrsi mrsan
  • ۰
  • ۰

آلبالو پلو یکی از غذاهای شیک و مجلسی ، بیشتر در میهمانی های خاص پخته می شود و طرفداران خاص خودش را نیز دارد . از لحاظ رنگ و لعاب بسیاز زیبا و از نظر طعم ، کسانی که طرفدار غذای شیرین و ملس هستند ایده آل است . این ته چین دو رنگ زیبا ، خوش عطر و خوشمزه است . از خاصیت شگفت انگیزی برخوردار است و برای سلامتی بدن مفید می باشد .

آلبالو خود به تنهای دارای خاصیت انتی اکسیدان و جزء ریز میوه ها محسوب می شود . در کاهش قند خون کمک شایانی می کند . برای افراد دیابتی مفید و برای کسانی که مشکلات قند خون بالا را دارند استفاده از البالو کمک شایانی به سلامتی آنها خواهد کرد .

برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ مصرف آن توصیه میشود . به دلیل آنتی اکسیدان بالایی که دارد در برابر بیشتر بیماری ها از بدن ما محافظت می کند .

آلبالوی تازه از نظر تغذیه بسیار با ارزش است . میتوان از مربا یا ترشی آن هم استفاده کرد .

از دم آلبالو هم استفاده کنید زیرا بیش از حد ادرار آور است و کسانی که دچار مشکل کلیه هستند مصرف آن مفید است . در اینجا مربای آلبالو ، در غذا استفاده می شود . رنگ لعاب زیبایی به غذای شما می بخشد .

مربای آلبالو طریقه پخت آن راحت و سریع می باشد و بیش از نیم ساعت نباید پخت شود زیرا به سیاهی میزند .

لابلای برنج قرار می گیرد . در ته چین آلبالو پلو مواد اصلی را آلبالو تشکیل می دهد .

طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه

مواد لازم برای ته چین آلبالو پلو:

  • آلبالوی پاک کرده : 700گرم
  • پیاز : یک عدد
  • گوشت چرخ کرده : 300 گرم
  • برنج : 4 پیمانه
  • شکر : 300 گرم
  • خلال پسته : به میزان لازم
  • زعفران دم کرده غلیظ : به میزان لازم
  • کره : مقداری

طرز تهیه ته چین آلبالو:

ابتدا آلبالو ی تازه را خریداری کرده و  بشویید . دم آن ها را گرفته و هسته های آن را با هسته گیر یا چوب کبریت بگیرید . آلبالو ها را داخل ظرفی قرار دهید و تمام سطح آن را شکر بپاشید تا شکر آب شود .دوازده ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آب بیندازد . بعد از یخچال در بیاورید و  روی حرارت قرار دهید .

اجازه بدهید  ده دقیقه بجوشد و زمانی که بجوش آمد آلبالو ها را از شربت جدا کنید . بگذارید خنک شود . شربت هم به تنهایی ده دقیقه دیگر بجوشد . زیر حرارت را کم کنید تا شربت خنک شود .

نکته : هنگام جوش آمدنکف هایی روی سطح مربا قرار می گیرد سعی کنید  کف ها را جدا کنید و حتما با قاشق چوبی هم بزنید . این کار باعث می شود مربایی شفاف داشته باشید .

زمانی که شهد قوام آمد کنار بگذارید . زیر گاز را خاموش کنید .

  • گوشت چرخ کرده را داخل ظرفی قرار بدهید . پیاز رنده شده ای را که از قبل آب آن گرفته شده را به گوشت اضافه کنید . فلفل ، زردچوبه ، نمک را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید خوب ورز بدهید ،   کوفته ریزه های کوچک و ریزی درست کنید در داخل روغن سرخ کنید . می توانید در اینجا یا از گوشت چرخ کرده استفاده کنید یا از مرغ . این بدلخواه و سلیقه شما است .
  • سعی کنید برای سرخ کردن از روغن کنجد استفاده کنید . خلال پسته هایی را که داشتید را در کره کمی تفت بدهید و کنار بگذارید .  قابلمه ای را پر از آب کرده روی حرارت گاز قرار بدهید تا آب بجوش آید . زمانی که آب به جوش آمد برنج را داخل قابلمه ریخته  و ابکش کنید . برای اینکه ته دیگ قالبی داشته باشید سیب زمینی ها را قالب زده با وسایل قنادی و می توانید سلیقه به خرج دهید .
  • داخل ماهی تابه روغن ریخته وقتی خوب داغ شد کمی نمک ته ماهی تابه اضافه کنید تا سیب زمینی ها شفاف سرخ شود .
  • زمانی که همه سیب زمینی ها غالب زده شد سرخ کنید و ته قابلمه بچینید . برنج آبکش شده را داخل قابلمه روی سیب زمینی ها ریخته و کمی البالو روی برنج ریخته . دوباره مقداری از برنج روی آلبالو ها ریخته و یک مقدار از آلبالو ها را برای تزیین نگه دارید . سعی کنید داخل قابلمه حفره ایجاد کنید و درب قابلمه را گذاشته بگذارید برنج دم بکشد . در دیس ریخته و تزیین کنید .
  • می توانید با خلال پسته تزیین کنید . در ظرفی جدابرنج زعفرانی درست کنید و روی برنج ریخته ، در ظرف دیگری برنج قرار دهید و از شهد آلبالو روی آن ریخته تا یک برنج صورتی و خوش رنگ بدست آید .

میتوانید داخل دیس را با برنج زعفرانی ، طرف دیگر را برنج آلبالویی داشته باشید . در وسط دیس هم خلال پسته قرار دهید .

روی کل برنج مقداری از شهد آلبالو بریزید تا غذایی زیبا و شکیل داشته باشید .  

 

  • mrsi mrsan