سبک زندگی و آشپزی در مرسان

یاد بگیرین که کیفیت زندگیتون رو ارتقا بدین

سبک زندگی و آشپزی در مرسان

یاد بگیرین که کیفیت زندگیتون رو ارتقا بدین

من به شما آشپزی یاد میدم و کمکتون میکنم زندگیتون رو شادتر کنین

  • ۰
  • ۰

آش از جمله غذاهای محبوب ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد. در مهمانی ها و به خصوص افطاری های ماه رمضان، یکی از غذاها آش می‌باشد. آش انواع مختلفی دارد و در این مقاله سعی شده‌است طرز تهیه چند نوع آش معروف آموزش داده شود.

1- آش رشته:

مواد لازم:

  • 750 گرم رشته مخصوص آش
  •  2 کیلو سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شبت و گشنیز)
  •  750 گرم نخود، لوبیا و عدس به مقدار مساوی
  •  4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  • 4 تا 5 لیوان کشک سائیده غلیظ
  • دو قاشق سوپخوری آرد
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

حبوبات را خیس کنید و با پیاز سرخ کرده (می توانید در حین سرخ کردن، مقداری زردچوبه به پیاز بزنید)، بگذارید تا کاملا بپزد. سبزی را تمیز و خرد کنید و داخل قابلمه حاوی حبوبات بریزید و بگذارید سبزی ها بپزند. دوقاشق سوپخوری آرد را در کمی آب سرد حل کنید و داخل قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید. رشته را در آش بریزید و بگذارید آهسته بپزد ولی توجه کنید که رشته خرد نشود. بعد از اینکه آش پخت، آن را با مقداری کشک مخلوط کنید و روی آن را با کشک، پیاز سرخ کرده و نعناع داغ تزئین کنید.

آش رشته

2- آش شله قلمکار:

مواد لازم برای 12 نفر:

  • 1.5 کیلو سبزی آش (تره، جعفری، شبت، گشنیز و اسفناج)
  • 750 گرم نخود، لوبیا و عدس به مقدار مساوی
  • 200 گرم (یک لیوان) برنج
  •  یک کیلو گوشت سردست بدون استخوان
  • 4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  •  یک قاشق مرباخوری زردچوبه
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

حبوبات را از قبل خیس کنید. گوشت، پیاز سرخ کرده، حبوبات و زردچوبه را بگذارید تا خوب بپزند. برنج را بشورید و به حبوبات و گوشت اضافه کنید و بگذارید تا برنج کاملا بپزد. سبزی‌ها را بعد از تمیز کردن، بشورید و داخل آش بریزید. مرتب هم بزنید تا آش کاملا جا بیفتد. حرارت باید ملایم باشد تا آش ته نگیرد و گوشت کاملا بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای خوشمزه

آش جو

3- آش جو:

مواد لازم برای10 الی 12 نفر: 

  • 250 گرم جو پوست گرفته
  •  1.5 کیلو سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شبت و گشنیز)
  • 750 گرم نخود، لوبیا و عدس به مقدار مساوی
  • 100 گرم (یک استکان) برنج
  • 4 تا 5 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  •  4 تا 5 لیوان کشک ساییده شده
  •  یک قاشق غذاخوری زردچوبه
  •  نمک و فلفل به مقدار لازم

جوی پوست گرفته، برنج و حبوبات را از قبل خیس کنید. حبوبات، پیاز سرخ کرده و زرچوبه را بگذارید روی حرارت تا حبوبات نیم پز شود. جو و برنج را به این محتویات اضافه کنید و حرارت را کم کنید و گاهی آن را هم بزنید. سبزی را با دقت تمیز و خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. بعد از آماده شدن آش، آن را از روی حرارت بردارید و کشک را داخل آش بریزید و هم بزنید. آش را در سوپخوری بکشید و روی آن کمی کشک بریزید و با پیاز سرخ کرده و نعناع داغ تزئین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو

آش جو

4- آش آلو:

مواد لازم برای 6 الی 8 نفر:

  • 200 گرم (یک پیمانه) برنج
  •  75 گرم (نصف لیوان) لپه
  •  یک کیلو سبزی (تره، جعفری، نعناع و گشنیز)
  •  150 گرم (یک پیمانه) روغن
  •  نیم کیلو گوشت چرخ کرده
  • یک کیلو آلو تازه یا 250 گرم آلوی خشک
  • 2 تا 3 عدد پیاز
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

پیاز را خرد کنید و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. 5 لیوان آب بریزید و لپه را تمیز کنید و به آن اضافه کنید و بگذارید لپه نیم پز شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و بگذارید بپزد. سپس برنج را اضافه کنید و بعد از پخته شدن آن، سبزی خرد شده را داخل آش بریزید و هم بزنید تا کاملا جا بیفتد. آلوها را به همراه نمک و فلفل به داخل قابلمه بریزید. در صورتیکه از آلو خشک استفاده می‌کنید، آن ها را 2 الی 3 ساعت قبل از استفاده بگذارید خیس بخورد. اگر می‌خواهید آش ترش شود، کمی شکر به آن اضافه کنید. آش را بعد از پخته شدن، در یک ظرف مناسب بکشید و کمی نعناع داغ روی آن بریزید.

بیشتر بخوانید: عرق چهل گیاه اکسیر حیات

آش آلو

  • ۹۹/۰۵/۲۰
  • mrsi mrsan

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی