1- بوقلمون شکم پر خانگی:
مواد لازم:
- 1 عدد بوقلمون جوان 3 کیلویی
- 1.5 کیلو سیب درختی
- 250 گرم ماکارونی شکل دار
- 250 گرم کره
- یک استکان آبلیمو
- نیم کیلو گوجه برقانی
- 2 قاشق سوپخوری شکر
- 2 حبه سیر
- یک دسته سبزی معطر (نعناع، ترخان، جعفری)
- نمک و فلفل به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: لیست انواع غذا برای ناهار
طرز تهیه بوقلمون شکم پر:
- بوقلمون را کاملا تمیز کرده و بشورید. داخل شکم آن کمی نمک و فلفل بریزید. ماکارونی را در آب و نمک بجوشانید تا نرم شود. 8 عدد سیب کوچک را کنار بگذارید و بقیه را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. در یک ماهیتابه، یک سوم از کره را بریزید و بگذارید روی حرارت تا آب شود. سپس سیب های خرد شده را کمی در آن سرخ کنید. سپس ماکارونی را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی
- بعد از مدت کوتاهی، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. در یک تابه کوچک، شکر را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا طلایی رنگ شود. نصف استکان آب جوش داخل این تابه بریزید و بگذارید چند جوش بزند و شکر کاملا حل شود. نصف این شربت را با مایه ماکارونی مخلوط کرده و سه قاشق آبلیمو و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. داخل شکم بوقلمون را با ابن مواد پر کنید و دور تا دور آن را با سوزن نخ تمیز بدوزید. روغن را در یک تابه بریزید و بگذارید روی حرارت. هنگامیکه داغ شد، اطراف بوقلمون را در این روغن سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع پنکیک
- سپس دو لیوان آب، سبزی، سیر و دو عدد هویج خرد شده را داخل قابلمه بوقلمون بریزید و حرارت را کم کنید و بگذارید بپزد. در اواخر طبخ، سیب های درسته و گوجه را کنار بوقلمون بگذارید تا بپزند اما له نشوند. نمک، فلفل و شربت آماده شده را به همراه مقداری آبلیمو داخل قابلمه بوقلمون بریزید و بگذارید چند جوش بزند. برای غلیظ تر شدن سس آن، یک قاشق سوپخوری آرد را در 50 گرم کره سرخ کنید و نصف لیوان آب را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید. وقتی کاملا یکنواخت شد، آن را به سس بوقلمون اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند. بعد از پختن، نخ بوقلمون را پاره کرده و آن را در دیس مناسب بگذارید. اطراف آن را با سیب ها و سس بوقلمون تزئین کنید.
2- بوقلمون سرخ شده خوشمزه:
مواد لازم:
- 1 کیلو سینه بوقلمون
- نیم کیلو پیاز
- نیم کیلو کلم بروکسل
- نیم کیلو سیب زمینی
- 200 گرم کره
- 6 ورق کالباس
- 250 گرم سوسیس
- نمک و فلفل به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع آش خانگی
طرز تهیه بوقلمون سرخ شده:
- بوقلمون را بعد از شستن به همراه 100 گرم کره در قابلمه بیندازید و دو طرف آن را سرخ کنید تا کاملا طلایی رنگ شود. یک دسته جعفری، یک عدد هویج خرد شده و یک عدد پیاز خرد شده را کنار بوقلمون بگذارید و کمی نمک و فلفل به بوقلمون بزنید. یک لیوان آب داخل این قابلمه بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم بپزد. بعد از پخته شدن، بوقلمون را بگذارید سرد شود.
- سپس با یک کارد تیز، آن را به صورت ورقه ای ببرید. سپس آن ها را در یک دیس مناسب بکشید و اطراف آن را با سبزی های پخته شده، سوسیس و کالباس تزئین کنید. سس بوقلمون را صاف کنید و روی آن بریزید.
- ۹۹/۰۶/۲۴