طرز تهیه چند مدل کوفته:
کوفته تبریزی:
مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی
نیم کیلو گوشت چرخ کرده بدون چربی
100 گرم آرد نخودچی
4 عدد تخم مرغ
3 تا 4 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
4 تا 5 عدد تخم مرغ
250 گرم آلو
نصف لیوان گردو خرد شده
زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه کوفته تبریزی:
- تخم مرغ ها را در ظرف بشکنید و به آن آرد نخودچی، نمک، فلفل و زعفران حل شده اضافه کنید. یک لیوان آب و گوشت را داخل همین ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید. اگر مایه سفت شد، باز هم کمی آب به آن اضافه کنید و مایه را خوب مالش دهید. پیاز سرخ کرده را با زردچوبه مخلوط کنید و 5 تا 6 لیوان آب را به همراه کمی نمک و فلفل روی آن بریزید و بگذارید روی حرارت بماند تا به جوش آید.
- از مایه داخل، یک پیاله کوچک پر کنید و وسط آن را گود کنید و یک دانه تخم مرغ سفت و کمی آلو قیسی و پیاز سرخ کرده و گردوی خرد شده را وسط آن بگذارید. روی کوفته را جمع کنید، بطوریکه تمام مواد، داخل کوفته بماند. بعد کوفته را با دست صاف کنید تا کاملا گرد و منظم شود. کوفتهی تبریزی را معمولا به بزرگی یک پرتغال درشت درست میکنند و گاهی ممکن است حتی بزرگتر هم درست کنند.
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک
- کوفتههای کوچکتر را وقتی آب و پیاز جوش آمد داخل آن بندازید. کوفتههای بزرگ را داخل پارچه پیچیده یعنی سر پارچه را جمع کنید و گرده بزنید و با همان پارچه، کوفته را داخل آب و پیاز که در حال جوشیدن است بندازید. آب کوفته باید به مقداری باشد که روی آن را بگیرد.
- در قابلمه را ببندید و بگذارید کوفته آهسته بپزد و آب درون آن، حدود دو لیوان شود. میتوانید به آب کوفته، مقداری رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید. در صورتیکه کوفته در پارچه باشد، آن را بعد از پختن از پارچه خارج کرده و در ظرف بگذارید و آب کوفته را روی آن بریزید.
- میتوانید برای خوش عطر و طعم کردن کوفته، به مایه آن نیم کیلو سبزی شامل تره، جعفری، شبت، مرزه، نعناع و ترخان اضافه کنید. اطراف کوفته را با تربچه و پیازچه تزیین کنید.
- میتوانید به محتویات کوفته، لپه را نیز اضافه کنید. در این صورت، 200 گرم لپه را بپزید، به حدی که کاملا له شود. سپس آن را چرخ کنید و با گوشت مخلوط کنید. در این حالت، نصف لیوان آب در مایه بریزید.
کوفته برنجی:
مواد لازم برای 6 الی 8 نفر:
- نیم کیلو گوشت
- 100 گرم برنج
- یک پیمانه آرد نخودچی
- نیم کیلو سبزی کوفته (تره، جعفری، شبت، مرزه، نعناع، ترخان)
- 5 عدد تخم مرغ
- نصف پیمانه سرخالی لپه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته برنجی:
- گوشت را چرخ کنید. برنج را با یک لیوان آب و کمی نمک بگذارید یکی دو جوش بزند تا نرم شود. سپس آن را از صافی رد کنید. لپه را جداگانه بپزید.
- گوشت، تخم مرغ، آرد نخودچی را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. آن را خوب مالش دهید تا مایه کمی کش پیدا کند. سبزی را تمیز و ریز خرد کنید. سه چهار عدد پیاز را خرد و سرخ کنید.
- بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع کوکو
- کمی زردچوبه (یا رب گوجه فرنگی) به آن اضافه کنید. 5 تا 6 لیوان آب به همراه کمی نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید. از مایه تهیه شده به اندازه ی یک پرتقال بردارید. می توانید داخل آن پیاز، زرشک و گردو بریزید. آن ها را گرد کنید و داخل آب پیاز در حال جوش بریزید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و بگذارید کوفته کاملا بپزد.
کوفته سماق:
این کوفته همانند کوفته برنجی درست میشود؛ با این تفاوت که اندازه آن کمی کوچکتر است و داخل آن نباید چیزی بگذارید و به آب کوفته کمی سماق اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی
کوفته نخودچی:
مواد لازم:
- نیم کیلو گوشت چرخ کرده
- 300 گرم آرد نخودچی
- 3 تا 4 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
- یک استکان آب لیمو
- 3 تا 4 قاشق سوپخوری شکر
- حدود 2 لیوان آب برای مایه
- 2 تا 3 عدد پیاز متوسط رنده شده
- یک پیمانه روغن
- نمک، فلفل و زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته نخودچی:
- به پیاز رنده شده نمک، فلفل و زعفران حل شده را اضافه کنید. سپس آن را با گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی مخلوط کنید. آب را به تدریج به مایع اضافه کنید تا نرم شده و به دست نچسبد.
- مایه را خوب مالش دهید. 5 لیوان آب به پیازهای سرخ کرده اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید. می توانید به آن، آبلیمو، شکر، رب گوجه فرنگی و زعفران حل شده بر اساس ذائقه خود اضافه کنید.
- به اندازه تخم مرغ از مایه بردارید و گرد کنید و کمی آن ها را سرخ کنید. سپس آن ها را داخل آب پیاز در حال جوش بریزید و بگذارید کاملا بپزد.
- بیشتر بخوانید: فلسفه نذری دادن در محرم
کوفته شبت باقلا:
مواد لازم:
- نیم کیلو گوشت چرخ کرده
- نیم کیلو شبت
- یک کیلو باقلای سبز
- 100 گرم برنج
- 3 تا 4 عدد تخم مرغ
- 100 گرم آرد نخودچی
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته شبت باقلا:
این کوفته را همانند کوفته برنجی تهیه کنید. داخل این کوفته معمولا چیزی نمی گذارند. باقلا را از پوست دوم درآورده و با گوشت و برنج بجوشانید. شبت خرد کرده و تخم مرغ را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. اگر از باقلای خشک استفاده می کنید، آن را در آب سرد خیس کنید و هنگامیکه نرم شد، با دو سه لیوان آب و یک قاشق مرباخوری جوش شیرین کمی آن را بجوشانید تا باقلا بپزد و سپس از آن استفاده کنید.
- ۹۹/۰۶/۰۳